Darmowa przesyłkaDarmowa przesyłka dla zamówień od 150 zł
Gratis do zamówień
GRATISOWY produkt do wyboru dla zamówień od 80zł (lista gratisowych produktów dostępna w koszyku)

Zestaw "Poznaj smak Pigwowca" - 5 produktów z pigwowca

Zestaw "Poznaj smak Pigwowca" - 5 produktów z pigwowca
Wysyłka Wysyłamy w ciągu 2-3 dni
Dostawa Dostawa od 14,90 zł Dostawa lub odbiór osobisty
  • naturalne źródło witaminy C
  • idealne na prezent 
  • owoce z ekologicznej plantacji!
Cena: 59,99 zł 54,99 zł / szt
szt
Zamówienie telefoniczne: Zamówienie telefoniczne 533 585 532
Najniższa cena z 30 dni: 49,99 zł

Sok z Pigwowca Japońskiego 100% Naturalny Tłoczony
12,00 zł 9,90 zł
Sok z Pigwowca Japońskiego 100% Naturalny Tłoczony
Naturalny sok tłoczony
Owoce pigwowca Extra
24,00 zł 20,00 zł
Owoce pigwowca Extra
Świeże owoce
Suszony pigwowiec japoński BIO
10,00 zł
Suszony pigwowiec japoński BIO
Suszone owoce pigwowca

Zestaw degustacyjny z pigwowcem japońskim

 
Poznaj niezwykły smak i aromat pigwowca japońskiego w kilku niespodziewanych formach. To swietny sposób, by sprawdzić które produkty najbardziej Ci smakują- dla siebie lub jako zdrowy, oryginalny prezent. 
 
 

Dlaczego pigwowiec? 

 
  • naturalne źródło witaminy C i mikroelementów 
  • wysoka zawartość naturalnego błonnika szczególnie w suszu. 
  • cytrusowo-kwiatowy aromat, którego nie posiada cytryna.  
 
Ciekawostka: badania potwierdzają iż zawartość witaminy C w pigwowcu jest wyższa niż w cytrynie. Im bardzej zielone owoce tym zawartość witaminy C jest wyższa. 
Niektóre wartości mogą się różnić między partiami i sezonami. 


 

Skład zestawu:

 
1. Suszony pigwowiec (plastry) 
Idealny do herbaty (kwaskowata, głęboka nuta i świetny aromat)  do kompotów, deserów i marynat. Można też zmielić na drobną ,,kwaśną przyprawę". 
 
2. Pigwowiec kandyzowany 
Do bezpośredniego spozycia prosto z paczki (słodko-kwaśny balans) świetny do serników, ciast i lodów- jako alternatywa dla rodzynek. i bakalii.
 
3. Sok z pigwowca (100% NFC, pasteryzowany)    
Idealny do lemoniad, wody, jako kwasny akcent do surówek, a nawet zamiast octu do galaret mięsnych. Kilka kropel na mięso sprawib że mięso stanie się bardziej kruche i delikatne. 
 
4. Mus z pigwowca (konfitura) 
Słodko-kwaśny, intensywnie aromatyczny- najlepszy do pieczywa, naleśniów, owsianek i deserów. 
 
5. Domowy syrop z owoców pigwowca
Bardzo esencjonalny i słodki- polecamy rozcieńczać z wodą ok 1:10 (według smaku). Sprawdza się w napojach na ciepło i na zimno. 

 

      Jak używać? (podpowiedzi):

 
-Herbata/napój: 1-2 plasterki suszu lub 1-2 łyżeczki soku/syropu na kubek
-Desery: pigwowiec kandyzowany z jogurtem lub do sernika, mus jako przełożenie 
-Kuchnia wytrawna: sok/mus do sosów i marynat (kwaskowaty balans i aromat) 

 
Pochodzenie i jakość 
-Owoce z naszej plantacji w Polsce
-Bez dodatku sztucznych barwników i konserwantów (zgodnie ze specyfikacją produktu) 
-Naturalne wahania smaku, kwasowości i koloru są związane z sezonem i odmianą. 

 
Przechowywanie 
- Suszone/kandyzowane: sucho i chłodno, szczelnie zamknięte
- Sok/syrop/mus (po otwarciu) : w lodówce, spożyć w podanym na etykiecie terminie

Mogą Cię zainteresować

CHAGA Błyskoporek Podkorowy w proszku
Wysyłamy w ciągu 2-3 dni
Chaga
15,00 / szt

© Szkółka Matysiak

Oprogramowanie KQS.store : Realizacja: dotSell reklama sklepów internetowych