Zestaw to świetny sposób na poznanie smaku pigwowca japońskiego. Zamów nasze produkty i sprawdź czy Ci zasmakuje.
Suszony pigwowiec to świetny dodatek do herbaty - nadaje kwaskowego posmaku jak cytryna, a dodatkowo zyskujesz aromat, którego nie znajdziesz w cytrynie.
Pigwowca kandyzowanego możesz zjeść prosto z paczki - smak jest niepowtarzalny, kwaśny i słodki jednocześnie. Świetnie nadaje się także jako dodatek do deserów, ciast czy sernika jako alternatywa rodzynek.
Syrop z pigwowca możesz dodać do herbaty lub deserów. Jest to także sprawdzona baza do przygotowania nalewki "pigwówki".
Sok z pigwowca stanowi niezastąpiony dodatek do lemoniady, kwaśny dodatek do surówek, alternatywa octu do mięsnej galarety. Można także sokiem pokropić mięso przed smażeniem dzięki czemu będzie kruche i delikatne.
© Szkółka Matysiak